Vit, kränkt medelålders man!

Arm i arm dansar vi in i den mörka fabrikslokalen. Endast ett par rader av alla lampor i taket är tända. Värmen och fukten från gårdagens gjutningar immar igen de många fönstren längs de vitmålade betongväggarna.
Samtalet så här i ottan på väg mot arbetsbänken handlar mest om hur morgonens Fredagsquiz på P3 kommer att bli. Det är ju veckans radiohöjdpunkt.
Besvikelsen när hela Morgonpasset passerade utan att researcher Kalle Berg drog igång sin numer smått legendariska frågetävling blev för stor. 
Fan rent ut sagt. Diskussionen var igång, debatt skapas.

För en man i min ålder så är utbudet av radioprogram väldigt begränsat. Rättare sagt så finns det ingenting.
Möjligheterna för att streama olika kanaler via det mobila nätet är begränsat på grund av att jag jobbar i en betongfabrik på landsbygden. Väggar av betong och det redan glesa nätet gör det i princip omöjligt. Det återstår då att försöka ratta in public service.
Om vi ska ta och titta lite på de olika målgrupperna för de kanaler som finns att ratta in där Kroppefjäll lägger sin beryktade radioskugga över Dalslands inland.

P1. Ja, varför inte? Om man är 50+, musikhatare och vill leka nutidstroll så är detta kanalen för dig!

P2. Om du är 60+ och musiklärare från Ungern så är detta kanalen för dig.

P3. Älskar du ny alternativ musik, torr akademikerhumor, är mellan 13 och 30 så passar denna kanalen perfekt!

P4. Är du en lokalpatriot på 65+ och inte har något annat för dig än att irritera dig på vad grannen gör så är detta en riktigt bra kanal.

Så! När kommer det en kanal för oss mellan 35 och 50 som gillar rock av det lite tyngre slaget? Metal, pudelrock, hårdrock. Kärt barn har många namn. Det finns så många otroligt bra band från sverige och utsocknes som får alldeles för lite radiotid.
Om vi tittar lite på P3 och deras fantastiska initiativ “Musikhjälpen” där folk och fä får önska låtar så kan man tydligt se vad folk verkligen vill ha i sina öron. Rock!
Inte någon överbetald “föredetting” som i sin senaste hit låter som ett plågat försöksdjur.

Varför denna diskriminering av oss medelålders män? Är detta straffet vi får av feministerna efter kristendomens inträde som har gett oss drygt 2000 år av manligt förtryck?

Siewert Öholm har beklagligt lämnat oss så det finns väl egentligen inget att vara rädd för längre i radiohuset. Lägg in lite goa riffstinkande låtar med nitar och läder i låtlistan. Det blir ett bra komplement till all fabriksgjord plingplongmusik som nu ljuder i radioapparaterna.

Bildquelle: © Ricardo Figueira - Fotolia.com  

Kommentarer