Fortsätt till huvudinnehåll

Vit, kränkt medelålders man!

Arm i arm dansar vi in i den mörka fabrikslokalen. Endast ett par rader av alla lampor i taket är tända. Värmen och fukten från gårdagens gjutningar immar igen de många fönstren längs de vitmålade betongväggarna.
Samtalet så här i ottan på väg mot arbetsbänken handlar mest om hur morgonens Fredagsquiz på P3 kommer att bli. Det är ju veckans radiohöjdpunkt.
Besvikelsen när hela Morgonpasset passerade utan att researcher Kalle Berg drog igång sin numer smått legendariska frågetävling blev för stor. 
Fan rent ut sagt. Diskussionen var igång, debatt skapas.

För en man i min ålder så är utbudet av radioprogram väldigt begränsat. Rättare sagt så finns det ingenting.
Möjligheterna för att streama olika kanaler via det mobila nätet är begränsat på grund av att jag jobbar i en betongfabrik på landsbygden. Väggar av betong och det redan glesa nätet gör det i princip omöjligt. Det återstår då att försöka ratta in public service.
Om vi ska ta och titta lite på de olika målgrupperna för de kanaler som finns att ratta in där Kroppefjäll lägger sin beryktade radioskugga över Dalslands inland.

P1. Ja, varför inte? Om man är 50+, musikhatare och vill leka nutidstroll så är detta kanalen för dig!

P2. Om du är 60+ och musiklärare från Ungern så är detta kanalen för dig.

P3. Älskar du ny alternativ musik, torr akademikerhumor, är mellan 13 och 30 så passar denna kanalen perfekt!

P4. Är du en lokalpatriot på 65+ och inte har något annat för dig än att irritera dig på vad grannen gör så är detta en riktigt bra kanal.

Så! När kommer det en kanal för oss mellan 35 och 50 som gillar rock av det lite tyngre slaget? Metal, pudelrock, hårdrock. Kärt barn har många namn. Det finns så många otroligt bra band från sverige och utsocknes som får alldeles för lite radiotid.
Om vi tittar lite på P3 och deras fantastiska initiativ “Musikhjälpen” där folk och fä får önska låtar så kan man tydligt se vad folk verkligen vill ha i sina öron. Rock!
Inte någon överbetald “föredetting” som i sin senaste hit låter som ett plågat försöksdjur.

Varför denna diskriminering av oss medelålders män? Är detta straffet vi får av feministerna efter kristendomens inträde som har gett oss drygt 2000 år av manligt förtryck?

Siewert Öholm har beklagligt lämnat oss så det finns väl egentligen inget att vara rädd för längre i radiohuset. Lägg in lite goa riffstinkande låtar med nitar och läder i låtlistan. Det blir ett bra komplement till all fabriksgjord plingplongmusik som nu ljuder i radioapparaterna.

Bildquelle: © Ricardo Figueira - Fotolia.com  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…