Fortsätt till huvudinnehåll

Träning pågår!

Jag ligger i hårdträning inför campinglivet. Leveransen närmar sig och det är med stor spänning och även lite bävan. Det är inte någon liten gallerkärra som ska hänga bakom bilen precis.


 Som många av er vet så är det alltid grillsäsong för mig. Jag grillar året om. För ett tag sedan så köpte jag en elgrill. Tanken är att den ska pryda sin plats på campingen tillsammans med min lilla brikettgrill. Som jag sa i början så tränar jag nu på att grilla med min elgrill. Jag vill bli mästare på elgrill!
 Den skiljer sig inte så värst mycket från mina andra grillar. Det är ju egentligen bara värmekällan som är elektrisk istället för kol eller briketter. Gasol har jag ingen men det är ju samma sak där, det är bara värmekällan som skiljer sig.


 Med några få tillbehör kan du faktiskt grilla indirekt på elgrillen. Det går ju inte att flytta elslingan till den ena sidan lika enkelt som det är att flytta på briketter eller att stänga av en gasolbrännare. Nä här gäller det att sprida värmen till sidorna med hjälp av en folieform. Ett extra galler i formen gör att värmen kommer åt runt om utan att bränna det som ska grillas.


Jag har grillat Pulled pork i 14 timmar med denna metod. Det blev fantastiskt! Det bästa av allt är ju att det är så enkelt. Vrid på termostaten till önskad temperatur så håller den sig där. Inget mekande med spjäll och briketter som brinner ut.

Min son, som fyllde 16 för snart en vecka sedan, fick ensam bestämma menyn den här gången. Att han ville ha grillat gjorde mig inte sorgsen det minsta.Baconlindad fläskfilé med hasselbackspotatis och rosépepparsås. En liten sallad fick naturligtvis också plats på tallriken.

Det finns en metod som kallas "reversed sear". I vanliga fall så brukar man, iallafall jag, bryna filén så att den får fin färg och sedan låta den gå klar på indirekt värme. Med denna metod så gör du tvärt om. Jag upplever att köttet blir saftigare. Att låta köttet vila innan du skär upp är jätteviktigt. Köttsafterna går tillbaka in i köttet och rinner inte bort.

Indirekt metod.

Direkt metod.
Glöm för allt i världen inte bort dukningen! Min sambo Maria älskar att pynta. Visste ni att vi har ett helt skåp med servetter. Har ni hört? Inte en låda, ett helt skåp! Otroligt.Mvh Ade

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…