Fortsätt till huvudinnehåll

Stadskuppen.

När äldsta sonen fyllde 18 år skedde det en statskupp inom den Adetoftska/Anderssonska klanen. Jag blev utan demokratisk omröstning degraderad från posten som ansvarig för gossens ekonomi och han dikterade en total frigörelse från det tidigare styret. Efter revolutionen finns jag dock kvar vid hans nya lilla hov som huserar i hans rum i vår ombyggda trerummare. Jag får tvätta, laga mat och verka som låneinstitut åt hans höghet.

Ett av de första beslut som togs av den nu myndiga sonen var att skaffa eget telefonabonnemang. Det som tidigare stod i mitt namn och belastade min ekonomi blev helt plötsligt för dyrt när räkningen landade på hans skrivbord.

Nu hade vi helt plötsligt ett abonnemang som kunde sägas upp först efter ett par månader. Min tekniska rastlöshet och behov av nya prylar gjorde att jag drog ut på det. Kanske det går att lösa så jag får ut något av det?

Mycket riktigt. “Jag har en plan” som Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson hade sagt.

Istället för att köpa kontantkort till lilltösen så kan jag ju nedgradera abonnemanget och kanske få en ny telefon också.

I en av mina svagare stunder och en rejäl formsvacka så lånade jag ut min iPhone 6S+ till henne. Hon vägrar naturligtvis att lämna tillbaka den. Jag förstår henne. Således fick jag återgå till min gamla Nexus 5 som hade blivit väldigt seg i jämförelse med iPhone.

Mitt faderliga hjärta tillät inte det. Att ta tillbaka den alltså. Jag hade hellre hängts upp på torget, allom till skräck och varnagel.

Jag fick med mig Maria på idén och vips så har dottern en telefon som fungerar och täcker hennes behov med allt vad det innebär och jag har en ny Honor8.

Alla är nöjda och glada.

Kameran är riktigt bra i min nya telefon. Jag håller på att utveckla mitt mobila fotograferande. Det går att knäppa riktigt fina bilder med den och det bästa av allt, den är alltid med!

Mvh Ade.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…