onsdag 19 oktober 2016

Elgrill. Ett bekvämt, fullgott alternativ.

Jag vet inte om det är åldern som tar ut sin rätt eller om förnuftet äntligen har kommit ikapp. Rastlös har jag aldrig varit, det är min tolkning, men det finns säkert andra som är av en annan menig. Många vill nog kalla mig lat, jag föredrar "bekväm".

Efter år av släpande på tonvis av säckar med briketter och kol, är det dags för mig att hitta på något nytt. Jag har efter FIR2016 haft en smärre formsvacka när det gäller mitt grillande. Lusten att tända upp min kamado eller klotgrill har inte infunnit sig. Och efter att ha bränt hål i de för säsongen nyinköpa dynorna till utemöblerna, så blev formsvackan ännu djupare. Att tända upp grillarna för lite vardagsgrill känns oändligt långt bort. Tyvärr.Här om dagen fick jag ett infall. När Maria jobbade och således inte kunde hindra mig så passade jag på att köpa mig en ny grill. En elgrill.Nu ser jag framför mig, hur ni himlar med ögonen och säger att det är ingen riktig grill! Men det är det ju faktiskt. Och en riktigt bra sådan! Många av er hänger kvar vid tändvätska och flintastek lika hårt som 50-talister hänger kvar vid sina fasta telefonabbonemang. Släpp det! Gå vidare.Det finns nästan inga videos eller bloggar som nämner grillad mat på elgrill. Synd. Det måste väl finnas ett gigantiskt intresse bland lägenhetsinnehavare och andra som kanske har begränsade möjligheter för att grilla med kol eller gas. Eller så finns det sådana som mig, den bekväma sorten.

Det går att grilla det mesta precis lika bra som det gör i en vanlig klotgrill. Direkt, indirekt och rök. Det tänker jag visa er.

Idag blev det en enkel sejour vid grillen. Toastrullar. Mest för att testa. Att starta grillen är väldigt smidigt. Stoppa in kontakten, vrid på termostaten och du är igång. Det tar 15-20 minuter för grillen att bli klar. Precis som med vanliga kolgrillar så ska du förvärma grillen ordentligt. Det tar död på bakterier och det blir lättare att göra rent ett varmt galler.Jag känner redan att glädjen för grillat är på väg tillbaka. Det är en spännande tid jag har framför mig och jag hoppas att ni hänger med på min och elgrillens resa.

Mvh Ade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar