En hyllning!


Det ryker från grillen. Du har precis lagt på några burgare av renaste nötfärs.Inga kryddor. Du väntar i ca två minuter innan du lyfter på locket för att ”flippa” de runda små läckerbitarna. Ytterligare två minuters väntan och du tar några klunkar av den väl kylda ölen. 
Timern piper. 
Lite salt, lite peppar. En skiva av cheddarost läggs med varsam hand över burgaren. Med ett stadigt tag om stekspaden flyttas den till en indirekt zon i din grill och locket läggs på. Nu smälter osten och burgaren går färdigt. Just nu är du kung. 
Brödet rostas snabbt på gallret och du bär in dina alster för att börja byggandet av ett konstverk. 
Ketchup och sallad, tillsammans med din nygrillade burgare utgör grunden i din skapelse. 
Tomat, lök och gurka. Två skivor knaperstekt bacon höjer nivån. 
En egen dressing utgör murbruket i bygget. Den lägger sig som en härligt, krispig kappa över grönsakerna. Det nyrostade, fortfarande varma brödet avslutar konstverket. 
Klyftpotatis och bearnaisesås som tillbehör. 
Det är få saker som slår en egen hamburgare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tankar i en nybörjares huvud.

Hemkörd bastard.......

Träning pågår!