Fortsätt till huvudinnehåll

Tankar som inte borde finnas! #blogg100

Det hela började i mataffären. 
Efter matinköp var det dags för godishyllan. Jag hittade några påsar med "Endast naturliga färgämnen". 
Okej? Dom tar jag!
Inga E-nummer på innehållsförteckningen måste ju vara bra. Eller? 
I bilen på väg hem blev sambon lite nyfiken och började googla på innehållet i påsen. 
Efter en stund stod det klart att i godiset fanns både det ena och andra av "naturliga färgämnen".

Det var då det började.
Tankar som legat i träda, gömda men inte glömda. Förvisade till hyllan längst bak i minnets bibliotek i ett tragiskt försök till att radera en verklighet och ovisshet som kräver svar.

Hur faan vet mänskligheten att bäveranal smakar vanilj?

Vi kan åka till månen. Vi kan tillverka dom mest besynnerliga saker inom medicin och vetenskap.
Men vi måste krossa bladlöss för att färga godis?? 

Jag har ägnat åtskilliga poster och inlägg på olika sociala medier i detta ämne. Fortfarande är jag lika frågvis. (ping +Hamed USiT )

För att veta vad någonting smakar så måste man väl smaka på det?

Min fantastiska sambo försökte att komma med olika infallsvinklar. Priset? Det kanske är billigare att tömma en bäver än att framställa vaniljsmak på konstgjord väg? 
Nää.....Tror inte det.
Jag har en förmåga att skapa bilder i huvudet. Tanken på en bäverjägare, iförd gröna gummistövlar, blåa jeans, blårutig skjorta och en keps på huvudet som plaskar runt och jagar bävrar för att i nästa sekund köra in tungan i "tvåan" på det stackars pälsbeklädda djuret. -Japp! Här har vi en!, spelades på repeat i skallen.

Någon måste ha gjort detta. Eller? 

Faan. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…