Fortsätt till huvudinnehåll

En "pisstelefon"!

Klockan ringer. 05:00 en Måndagsmorgon.
Kvicksilvret visar -4.
För många är det en okristlig tid på dygnet.
Speciellt en Måndag.
För mig är det en av de bästa dagarna i veckan. En ny vecka tar sin början med nya lärdomar och utmaningar i sitt sköte.
Just denna arla morgonstund kändes det lite trögt. Kanske kom jag i säng lite för sent?
Hasade mig ut till toaletten. 9 millimeter tröskelplatta kändes som ett oövervinneligt hinder. Ingen Gunder Hägg precis.
Väl inne på dass så sätter jag mig ner på "holken". Jag brukar göra det. Sitta. Det är mitt sätt att komma igång. Ett par minuter för mig själv med lite kvalitetssurf på mobilen medans jag tömmer task och tarm.
Just denna morgon räckte det tydligen med tasken. Det skulle visa sig ett par sekunder senare vara livsavgörande.

Efter uträttat behov så var det dags att resa sig. Faan. Kanske satt jag lite för länge. Märkena efter armbågarna, strax ovanför knäna lyser ilsket röda. Vänster ben har somnat om. Typiskt, men inget ovanligt. Jag gungar lite med överkroppen för att få fart framåt så det klarvakna högerbenet får lite hjälp med att lyfta min lätt svullna kropp.

Just när jag står som en havande groda i skitande ställning så glider min telefon ur handen. Den studsar på mitt knä och med ett svanhopp och precision som skulle göra självaste Ulrika Knape grön av avund sticker den ner mellan mina ben och med ett litet "plopp"dyker den ner i pisset.
Men va i HELV.....!

Jag studsar upp som en möbelfjäder! Står ett par sekunder och tittar ner. Clash of Clans syns på skärmen. Jag ser hur den lille arbetaren jobbar på min lvl 6 "Town Hall". Dock lite "simmigt".

Nu jobbar hjärnan för högtryck. Ska jag spola och riskera att min ack så fina telefon blir hemmabio åt fiskarna eller ska jag bara ta upp den och skölja luren och handen under kranen?
Det blev alternativ nr 2.
Det är ju trots allt bara mitt eget piss.

Efter sköljning och noga spritning av underarm och hand så var spänningen olidlig. Ska skiten fungera?

Japp. Det lyser, ljudet spelar på bra. Den tar emot laddning. Winning!!

Så nu vet ni! En ajfån5 klarar minst fem sekunder i människopiss och ca tio sekunder hård spolning under kranen.

Och faktiskt! Jag älskar fortfarande Måndagar!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…