Fortsätt till huvudinnehåll

Ibland blir det galet!


Mellansnigel: -Pappa? Vilken musikstil var det på 80-talet?

Jag: -Antingen så var man hårdrockare eller syntare. Du vet, jag är ju född på 70-talet och......
-70-talet?? Mehh!! Det är ju typ 200 år sen!!!

Hehe!! Ja vad ska man säga?? Han har ett "svalebo" i hövvet den gossen!

#adesvarld


Post imported by Google+Blog for WordPress.

Kommentarer

 1. Vi är födda på stenåldern...

  SvaraRadera
 2. Förstår inte vad du menar, han har ju helt rätt... De e inte alls som åttiotalet, som är typ 20 år sedan ;)

  SvaraRadera
 3. Japp +Kristina Eriksson. Det verkar inte bättre! :))

  SvaraRadera
 4. Haha +Camilla Gabrielsson! Din lille rackare!!

  SvaraRadera
 5. Ja vad var du? Syntare eller hårdrockare?

  Ja vi är visst 200 år gamla vi 70 talister.

  SvaraRadera
 6. Ann-Britt Jansson3 maj 2013 18:20

  Stackars Affe! Kanske ett ugglebo? Jag minns när du tvingade mig att lyssna på din musik, Freddan! Det är jag glad för idag. Känner mig lite som en "rockfarmor" gun's and Roses hade vi bägge som favorit, minns du?

  SvaraRadera
 7. Och då är du fortfarande hårdrockare? :-)

  SvaraRadera
 8. Min 4-åring är fast besluten att det fanns dinosaurier när jag va liten..

  SvaraRadera
 9. Oh herre jösses +Marje Mustonen Kaldma! Det vill jag inte ens tänka på! ;))

  SvaraRadera
 10. Hur gammal är man när man är född på 60- talet??

  SvaraRadera
 11. Ja du +Magnus Engström. Jag hade jeansjacka med Iron Maiden som ryggtavla. Nitar på axlar och fickor. Nitarmband, långt hår mm! En sann hårdrockare!

  SvaraRadera
 12. Känner mej så ibland Hi hi!! :-) :-)

  SvaraRadera
 13. Nej just det, Snap! Hur kunde jag glömma att skriva dom? Bra att du hojtade +Fredrik Adetoft!

  SvaraRadera
 14. du också, +Marje Mustonen Kaldma ;))

  SvaraRadera
 15. jaså, så jag är 1000 år gammalt ;))

  SvaraRadera
 16. Glöm inte Snap! +Mats Paulsen.

  SvaraRadera
 17. Genrerna blev nog lite missvisande i inlägget ovan, vete katten vad genrerna egentligen hette då, men typ twentyfourseven, 2Unlimited, L.A Style, Technotronic och såna goingar :)

  SvaraRadera
 18. Händer att jag spelar gamla techno/dance/eurotechno-hits för 16-åringen och säger att det är farfarn till musiken hon lyssnar på idag :) nu råkar jag och hon dessutom ha en del gemensam musiksmak inom musiken idag :)

  SvaraRadera
 19. Kusinen som är född 1980 fick idag höra av sina klasskamrater typ 21år gamla att det var sött att hon och hennes man kunde ha dejtkväll när de var så gamla och hade barn och allt... Själv är jag född 75, tror de skulle skratta om jag skulle berätta för dem att så gör jag och sambon också. Man är förjävla gammal nu :-) och jag var syntare på lågstadiet sedan på mellanstadiet så var hypen över och man lyssnade på allt :-)

  SvaraRadera
 20. Jag är född på 60-talet...

  SvaraRadera
 21. Okej, mörkret lägger sej! Gammal! Hmmm! Eller inte?

  SvaraRadera
 22. Ja, hemska är de - så sa jag aaaldrig om mina föräldrar! ;)

  SvaraRadera
 23. Ja, nåt sånt. I alla fall om jag ska tro på vad sönerna säger. :)

  SvaraRadera
 24. Typ krita-tiden +Yvonne Östman!! Hihi

  SvaraRadera
 25. +Marje Mustonen Kaldma mognat som ett gott vin ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…