Fortsätt till huvudinnehåll

På kurs med Lillsnigel!

Svänger in på parkeringen.

Stannar framför garageporten. Går runt bilen och släpper ut lillsnigel. Hon försvinner som en lurvig brakskit runt hörnet! 

Öppnar porten. Kör in bilen och plockar med mig min och lillsnigels väskor.

På trötta ben går jag till ytterdörren. Den står på glänt. Storsnigel är alltså hemma. Lillsnigel syns inte till i hallen. Men spåren finns kvar. Likt en krigszon ligger skor och jacka slängda på hallgolvet. Faan! Måste köpa den där kroken så hon kan hänga upp sina grejer själv.

LIV! Vad gör du??

-inget!

Okej! Jag börjar med maten!

-okej!

Efter ca fem minuter kommer lillsnigel farandes. -pappa! jag vill pärla. Visst. Ska bara hämta lådan.

Jag går till hennes rum. Tur att lampan var tänd! Annars hade jag säkert landat på akuten men en Barbiedocka i röven!

LIV! Det ser ju ut som ett bombat horhus!! Hur faan lyckas du med att dra ut varenda låda på 5 minuter?? Det blir inga pärlor innan det är städat här!!

Vi hjälps åt att plocka upp. Inga protester. Gött!!

Pärllådan åker fram på köksbordet och lillsnigel arbetar under tystnad. Pilligt för en femåring.

Kastruller åker fram och jag kan koncentrera mig på maten.

När min sambo kommer hem så berättar jag om lillsnigels fantastiska kvickhet när det gäller att stöka ner. -Ja vi kanske ska köra lite hårdare med att hon ska plocka upp innan hon börjar med något nytt.

Ja det kan vara bra! säger jag.

-Det gäller även dig! säger sambon till mig.

Jaha. där fick jag mig en känga oxå! hehe.

Så nu ska jag o lillsnigel utbildas i den svåra konsten att plocka upp efter oss! 

Häpp!

Kommentarer

 1. Den utbildningen måste jag oxå gå! F håller på att bli tokig på mig. Och då har jag endå försökt att skärpa mig och tycker någonstans att jag lyckats.... :D

  SvaraRadera
 2. Haha!!
  Ja jag anstränger mig verkligen. Tycker jag har gjort gigantiska framsteg men tydligen inte tillräckligt!

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Klockrent! :) Där fick du :P Fasen, vilken rolig läsning :)))

  SvaraRadera
 4. Sådan far sådana barn heter det ju ;) *fnissar*

  SvaraRadera
 5. Hehe. Ja det är väl så Petra!

  SvaraRadera
 6. då ligger vi nog på samma nivå ;)

  SvaraRadera
 7. Hehe. Skönt att jag o lillsnigel inte är ensamma uti landet!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…