Fortsätt till huvudinnehåll

Flickan i fönstret.

Klockan ringer kl 05:00. Som vanligt studsar jag upp direkt. Finns ingen anledning till att ligga kvar, halvvaken och sedan stressa för att snoozen har gått på repeat.

Frukost! Min bästa stund på dagen. Gröt, macka och ägg. Inte alltid jag är sugen på kaffe så det blir när lusten faller på.

Dags att tända lampan inne hos lillsnigel. En puss på kinden brukar få den lilla prinsessan att lämna sin skönhetssömn. Med sitt rödlätta, rufsiga hår tittar hon sig yrvaket omkring. När hennes ögon vant sig vid skenet från sänglampan skiner hon upp. Det finns inget som att få ett leende från en ängel på morgonen.

På lätta fötter, med täcke och kudde i släptåg, tassar hon över parketten. Ingen Tv. Inget barnprogram. Efter att ha krypit upp i soffan är det tystnad hon vill ha. Kanske samlar hon ihop drömmarnas kapitel till en berättelse som hon kan förstå.

Sambon skruvar på sig. Hon brukar alltid gå upp för att hjälpa till. Även om hon är ledig tar hon sig tid till att lillsnigel ska få en så bra start på dagen som möjligt. Kanske för att jag hoppar över det där med flätor och spännen.

Lillsnigel fyller snart fem. Hon är oftast på väldigt bra humör på morgonen. Det underlättar ju saker och ting för mig som förälder. Vi strålar ikapp på morgonen.

Inga sura miner på förskolan heller. Vi har en liten rutin, hon och jag.

Vi lämnar kapprummet. Kramas innan hon springer in och ställer sig i soffan som vetter ut mot parkeringen. Jag tar på mig skorna, går runt och fram till fönstret. Hon ler sitt bredaste leende. Ett leende som jag har med mig hela dagen. Jag fyller mina lungor med luft. Andas ut mot rutan så en stor cirkel med imma bildas. Jag skyndar mig att rita ett hjärta med fingret. I hjärtat skriver jag sedan lillsnigels namn spegelvänt. Hon skrattar. Hon för sitt lilla pekfinger runt i samma spår. Hon ler. Vi vinkar åt varandra. Hon är inne i värmen med sina kompisar. Hon är flickan i fönstret.20130109-110306.jpg

Kommentarer

 1. Hon är ju hur söt som helst. Måste vara nån släktings gener för inte kan det vara dina haha

  SvaraRadera
 2. Nu ska du inte vara sån Linda!!

  SvaraRadera
 3. Er rutin är urmysig. Jag blir lycklig i hela hjärtat när jag läser

  SvaraRadera
 4. Underbart härlig liten historia. Sköt om er.

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt, vilken fin beskrivning av morgonen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…