Fortsätt till huvudinnehåll

Att det ska vara så svårt!

Några riktlinjer jag gillar! Hittade det på Google+. Ska printa ut det och sätta upp på kylen!
Hur bra som helst!

1. Lär dig använda toalettringen, Du är en stor flicka. Om den är uppe, fäll ner den. Jag vill ha den uppe, Du vill ha den nere. Du hör inte mig klaga över att Du lämnar den nerfälld.

2. Fråga om Du vill nåt. Låt mig förtydliga: Subtila gliringar funkar INTE! Tydliga gliringar funkar INTE! Uppenbara gliringar funkar INTE! Säg bara vad Du vill!

3. JA, och NEJ är fullständigt acceptabla svar på de flesta frågor.

4. Kom till mig med problemen om Du vill ha hjälp att lösa dem. Det är det jag gör. Söker Du sympati så har Du Dina flickvänner, det är det de är till för.

5. Huvudvärk som varar i 17 månader är ett problem. Sök upp en doktor.

6. Det går inte att ta upp något vi sade för 6 månader sedan i en diskussion. Faktum är att alla kommentarer som är äldre än 7 dagar har passerat bäst-före datum och är INTE giltiga argument i en diskussion.

7. Om något jag säger kan tolkas på två sätt och det ena sättet gör Dig arg eller ledsen, då menade jag de andra...

8. Du kan antingen fråga mig om jag vill hjälpa till med något eller säga att Du vill ha det gjort. INTE båda. Om Du redan vet hur man ska göra det på bästa sätt, gör det då själv.

9. Christopher Columbus behövde inte vägvisning, inte jag heller.

10. Vi män ser i 16 färger, som Windows standardinställning. Persika till exempel, är en frukt, inte en färg. Pumpa är också en frukt. Jag har ingen aning vad malva är.

11. Om jag frågar vad som är fel och Du svarar "Inget" så kommer jag att agera därefter. Jag vet att du ljuger men det är helt enkelt inte värt strulet.

12. Om Du ställer en fråga Du egentligen inte vill veta svaret på förvänta Dig då ett svar Du egentligen inte vill höra.

13. Shopping är INTE en sport. Och NEJ, jag kommer aldrig att se det på det sättet.


20130104-171027.jpg

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…