Fortsätt till huvudinnehåll

Känner mig som det största svinet som finns!

Har idag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Nekat mitt barn att bo hos mig.
För drygt fyra år sedan flyttade jag och min dåvarande sambo tillika mor till mina barn isär. Ett stormigt förhållande som var dömt att misslyckas tog slut. Inga "hard feelings" utan det var det bästa för oss alla.
Den största pojken ville bo kvar hos mig och naturligtvis fick han det. Dom två andra, lillan 2 månader och mellangrabben hakade på morsan.
Mamman hade haft det svårt med sig själv en längre tid och efter ca två år efter separationen kom vi överens om att alla tre skulle bo hos mig permanent och varannan helg hos henne.
Ska tillägga att under den här tiden flyttade dom 2-3 gånger. Mellanpojken bytte skola inför varje läsår.
Jag träffade min nuvarande sambo ett par tre månader efter separationen. När svärmor gick bort för två år sedan så beslöt vi att flytta ihop i den lägenheten som ärvdes av min sambo. Jag tog mina tre "sniglar och flyttade.
Allt var frid och fröjd tills för precis ett år sedan. Ett par dagar in i höstterminen släppte exet och mellanpojken bomben. Han vill flytta hem till mamma. Faan! Jag blev skitledsen. Men mjukis som jag är lät jag han få som han ville. Man tror att gräset är grönare på andra sidan sa jag till honom.
Han upplevde helgerna hos sin mamma som underbara. Ledigt från skolan, extra god mat, inga krav. Hos mig var det vardag. Läxor, tidigt i säng, fritids mm.
Jag förklarade att det kommer bli samma visa efter ett tag hos mamma men han lyssnade inte på det örat. Han hade redan bestämt sig.
Mellansnigel
Detta är ett år sedan. Nu är det samma sak. Han vill flytta hem till mig.
Jag har pratat och ältat detta med min sambo och min andra son som bor här. Jag måste ta hänsyn till honom oxå. Mellanpojken har gått en vecka i femte klass. Det skulle bli femte gången han byter skola.
Känner spontant att jag inte kan tillåta det. I sjunde klass måste han byta till en skola i stan och jag tycker att det kan bli en naturlig flytt då eftersom jag bor 10 min från skolan. Tog upp detta svåra med honom idag och jag hatar att se honom så ledsen. Visst! Han får flytta hit direkt. Vill inget hellre men han måste lära sig att ta konsekvensen av sina beslut.
Så därför sitter jag här nu och skriver av mig. Har gråtit en skvätt. Känner mig som det största svinet i världen. Innerst inne vet jag att jag gör rätt. Jag måste vara stark. Inte så lätt när man ser en elvaåring med rödgråtna ögon som känner sig sviken av den som ska älska honom mest i hela världen.

Faan!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…