Fortsätt till huvudinnehåll

Jobba på egen hand!


För cirka 10 år sedan stod jag på en brädgård i Brålanda och kapade till "hattar" till altanstolpar. Virket var tryckimpregnerat, och pisseblött! Sågen var från mellankrigsåren. Typ gärdesåg av gjutjärn. Klingan var minst 50 cm i diameter. 
Jag hade bara några st kvar att kapa till när fanskapet nyper. Min hand flyger in i klingan och jag riktigt känner hur klingan tuggar in i handen. Känner hur det rister i hela armen. 

Faan.........jävla skit.........

Jag vågar faan inte titta. Jag stänger av sågen. Tar några steg till spånsugen och trycker på Off. 

Nu måste jag ju kolla hur det ser ut och låter ögonen svepa snabbt över handen. 

Shit! Helvete!!!!!!!

Fingertoppen hänger i slamsor. Jag tar vänsternäven runt handleden och nyper åt. Blodet sprutar!

En arbetskamrat kör mig till vårdcentralen i Brålanda. Blir genast ivägskickad till kirurgen på Uddevalla lasarett. 

En timme och ca 15 stygn senare satt fingertoppen där den skulle. Fick en helvetes bedövning i armhålan. Armen hängde som en avbruten kycklingvinge i 24 timmar efter operationen. Som jag för övrigt kollade på hela tiden. 
Efter 6 veckor i gips och halvtidsarbete i två var man igång för fullt. 

Jag kan inte böja på översta knogen. Har ingen känsel på ovansidan av fingret. Känslig för låg temperatur. 
Annars är det bra!

Tack för att ni tog er tid att läsa!

Med vänlig hälsning, Ade!

Kommentarer

  1. Låter som du haft tur i oturen, att det fick det att fungera hyfsat. Livet är...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…